Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Täydellisiä ihmisiä




Nykytieteen mukaan ihmiset voidaan jakaa täydellisiin, vähemmän täydellisiin ja epätäydellisiin yksilöihin. Tunnettua on, että naisilla ja miehillä on kova pariutumisvietti, ja joskus – oikeastaan hämmästyttävän usein – parisuhteen solmii täydellinen ja epätäydellinen yksilö.

Mielenkiintoista tässä sinänsä traagisessa tilanteessa on se, että epätäydellinen ei tiedä olevansa epätäydellinen, ennen kuin täydellinen sen hänelle osoittaa. Tämä on pitkällinen ja voimia kuluttava prosessi, mutta kannattaa, jos päädytään optimaaliseen lopputulokseen: kahden täydellisen ihmisen  harmoniseen liittoon.

Epätäydellisen epätäydellisyys voidaan paljastaa monin keinoin. Tässä muutamia esimerkkejä: Tämä sängynpeitto on taas sun jäljiltäs ihan väärinpäin. Etkö sää ikinä opi, että näiden kukkakuvioiden pitää osoittaa ikkunan suuntaan eikä kaappiin päin.
Etkö sää yhtä korkkia saa aukastua? Kyllä on ihmisellä vähäset käsivoimat.
Tämä kukka on ihan väärin kasteltu. Tässä on tämä sivustakasteluluukku. Ei vettä saa suoraan purkkiin lorottaa.
Ootko sää taas laittanu saunanpesään kolme puuta yhtaikaa? Ei saa laittaa kun kaksi, muuten piippu savuttaa liikaa. Tulipalo tästä vielä tulee.
Miten tuo sun takapuoles on alkanu noin roikkua? Menisit sääkin johonki kuntopiiriin.

Toki joskus käy niinkin, ettei täydellisellä yksilöllä mene kaikki ihan putkeen. Työpäivä on voinut olla rankka, eikä autokaan ole päälle päätteeksi lähtenyt käyntiin. Silloin täydellinen voi sentään onnitella itseään, ettei syy ole hänen. Epätäydellinen on voinut kuorsata koko yön, että täydellisen yöuni on kärsinyt, ja kaiken lisäksi hän on unohtanut vaihtaa autoon toisen akun, niin että syyttömät saa sitten kärsiä.

Täydellisellä on siis kova urakka edessään. Epätäydellisen opettaminen oikeille tavoille voi kestää vuosia, ja voi käydä niinkin onnettomasti, että epätäydellinen ottaa ja lähtee ilman mitään järkeviä selityksiä.

Tämmöinen kiittämättömyys pistää täydellistä ihan oikeutetusti vihaksi, mutta jälleen hän voi lohduttautua yhdellä asialla: Tiedemiehet ovat lähes yksimielisen varmoja siitä, että täydellisiä ihmisiä on maailmassa kuusi prosenttia. Suomessakin heitä on siis aika kiva määrä, joten onhan siinä vielä, mistä valita.

Kannattaa kuitenkin pelata varmanpäälle ja valita kuvioton sängynpeite. Ja sähkökiuas.

1 kommentti: