Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Hölkällä kuntoon



Keväällä moni aloittaa uuden harrastuksen. Yksi suomalaisten lempiharrastuksista on tietysti hölkkä. Lenkkipolulla tapaa monenlaisia liikkujia:
Huippuhölkkääjä
Tämän juoksijan tuntee vetävästä askeleesta ja hyväryhtisestä eteenpäinmenosta. Huippuhölkkääjä voi vielä kympinkin jälkeen moikkailla tuttuja hengästymättä rento ilme kasvoillaan. Huippuhölkkääjällä on lihaa vain oikeissa paikoissa, ja hän kerää ihailevia katseita, missä liikkuukin. Kun huippuhölkkääjä on juossut viisi puolimaratonia, hän alkaa kysellä, missä on seuraavat triathlon-kisat.
Kuntohölkkääjä
Tämän yksilön tuntee jo parhaat päivänsä nähneen verkkatakin märästä selkämyksestä ja hieman kumarasta juoksutyylistä. Kuntohölkkääjäkin jaksaa kyllä sinnillä kympin, mutta on sen jälkeen ihan puhki ja vihainen kotoväelle, jos saunaa ei ole laitettu lämpiämään.
Painonvartijahölkkääjä
Painonvartijahölkkääjä laskee koko päivän pisteitä, mutta sortuu illalla munkkirinkilään. Tekoa on lähdettävä sovittamaan vielä iltayhdeksältä lenkkipolulle. Painonvartijahölkkääjä juoksee aluksi niin pitkästi kuin suinkin jaksaa ja sen jälkeen aina, kun toinen lenkkeilijä tulee vastaan. Kotona painonvartija huomaa, että pistelaskussa on tullut virhe ja joutuu jatkamaan vielä puoli tuntia kuntopyörällä.
Kannustajahölkkääjä
Kannustajahölkkääjän toinen nimi on pakottajahölkkääjä. Hän ei liiku itsensä takia, vaan siksi, että lapsi ei päässyt palkintopallille piirinmestaruuskisoissa. Kannustajahölkkääjä juoksuttaa jälkikasvuaan, ja lupaa lisää viikkorahaa jokaisesta sekunnista, joka tippuu ajasta pois seuraavalla kisakaudella. Perinteet, nähkääs, velvoittavat. Kannustajahölkääjä tunnetaan myös kovaäänisestä ja asiantuntevasta puheestaan alan liikkeissä.
Ajattelijahölkkääjä
Tämä tyyppi lähtee pururadalle siksi, että hän haluaa olla yksin. Ajattelijahölkkääjä juoksee silloin, kun on kiihtynyt, mutta lopettaa heti, jos alkaa pistää. Ajattelijahölkkääjä unohtaa usein verkkapuvun, mutta laittaa sentään eteisestä jalkaan ne lenkkarit, jotka heti löytyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti